TUDOMÁNY/IT/TECH WEB

Vigyázat! Hackerek támadják a Windows-okat egy új, eddig javítatlan hibán át

A Microsoft pénteken – több nappal szokásos havi foltcsomagjának kiadása után – váratlanul egy újabb biztonsági értesítőt tett közzé honlapján, amiben egy igen veszélyes új Windows-sebezhetőséget dokumentál. Az ott írtak szerint a hiba kihasználásával hackerek távolról támadhatják meg a cég operációs rendszerét futtató gépeket, és azokon tetszőleges adatokhoz férhetnek hozzá, programkódot hajthatnak végre, illetve akár a masinák feletti teljes ellenőrzést is átvehetik.

“Fű alatt” fognak frissülni a szoftverek mostantól az androidos telefonokon

A Google a napokban egy olyan változást vezetett be az androidos okostelefonok működésében, aminek bár a legtöbben vélhetően örülni fognak, azonban amitől párakat a hideg ráz majd ki. A készülékek ugyanis mostantól szép csendben, kvázi “fű alatt” fogják frissíteni a rajtuk található szoftvereket – anélkül, hogy ebből a felhasználó bármit észrevenne majd.

“Eltünteti” összes eddigi karbonkibocsátását a Microsoft

[Microsoft] Ambiciózus célt jelentett be ma a Microsoft, amelynek értelmében előbb csökkentik majd teljesen eltüntetik ökológiai lábnyomukat. Így 2030-ra a Microsoft karbon-negatív lesz, és 2050-re annyi szén-dioxidot fog eltávolítani a környezetből, mint amennyit az 1975-ös alapítása óta közvetlenül vagy közvetve az elektromos fogyasztása által kibocsátott.

Videón ahogy eltemetik a most nyugdíjba vonult Windows 7-et

Meglehetősen szokatlan módját választották egy brit informatikai cég nyilvánvalóan Windows 7-rajongó munkatársai a most nyugdíjba vonuló operációs rendszertől történő búcsúzásnak. Az illetők ugyanis rituális, kelta szokások szerinti temetést rendeztek az immár több, mint egy évtizedes szoftvernek.

Csúnyán veri a Chrome-ot és a Firefox-ot is az új Edge böngésző

A Microsoft a hét közepén kiadott megújult Edge böngészője már indulásakor igen kemény ellenfele a már jó ideje piacon lévő társainak – derül ki egy új tesztből. Ebben ugyanis a Chromium-alapú szoftver összesítésben igen keményen elverte nem csak a Firefox-ot és a Brave-t, de még “mostohatestvérét”, a Google Chrome-ot is.

Elismerte a Pentagon: Tényleg van titkos felvételük egy UFO-val találkozásról

Az amerikai a hadsereg egy, a közelmúltban benyújtott nyilvános (ún. FOIA) adatkérésre kérésre válaszul a napokban elismerte, hogy valóban rendelkezik titkos dokumentumokkal, sőt, videóval is egy, még 2004-ben történt UFO-incidensről. A Pentagon ugyanakkor közölte, hogy ezeket nem hajlandó kiadni, mivel az “kivételesen súlyos károkat okozna az Egyesült Államok nemzetbiztonsága számára”.